Intervjuperson som får mig att vilja springa

Ibland händer det att jag finner mina intervjupersoner så inspirerande att jag skulle vilja stanna kvar en halvtimma till och fortsätta prata. Idag hände det.

Oscar Riis hade gått från att vara orienterare till att bli en riktig långdistanslöpare i terräng. När jag träffade honom berättade han om sin senast avklarade utmaning – High Coast Ultra. Ett 130 km långt lopp med en stigning på 3 700 höjdmeter som tog honom 20 timmar och 15 minuter att genomföra.

Inte för att jag skulle vilja prova. Jag är ganska kass på att springa. Men jag fattade grejen. Det här långsamma (hans måttstock) malandet i vacker natur, helst på fjället,  som förvisso är ansträngande men oerhört tillfredsställande. Och tro det eller ej, när jag lämnade rummet var jag inte längre främmande för att börja jogga på fjällrundan. Jag!?