WordPresskurs i Sundsvall

Så sitter jag äntligen här, på WordPresskurs med ett gäng andra frilansare i Sundsvall. Jag har inte haft en hemsida sedan den som min dotter byggde i skolan krashade, men nu äntligen ska det bli av. Själv är bäste dräng.

Det börjar inte bra. Nätverket i kurslokalen krånglar och vi kommer inte ut på Internet. Den redan så komprimerade kursen blir ännu mer komprimerad, rasterna skärs ner till en halvtimmes lunch och en kort ståfika mellan 10.00 och 17.30. Kursledaren Maria Zerihoun, som är duktig på att tala snabbt, tvingas att instruera ännu snabbare, till och med hoppa över vissa moment för att vi ska hinna med.

Med tanke på att jag inledde dagen med att kliva upp klockan fem, åka 20 mil bil och dessutom glömma mina glasögon hemma går det trots allt riktigt bra. Men när jag till sist tar av mig de käcka och alldeles för stora läsglasögon som jag fått låna av en snäll kollega, är jag ganska utpumpad. Återstår att se vad jag kommer ihåg när det är dags att fixa detta på egen hand.