Nybörjare i skarpt läge

– Vad kul om du kunde göra något litet filmreportage också, sa min uppdragsgivare.

– Jag? Jamen jag har aldrig….

– Ta den här iPaden och filma när du ska göra jobbet idag, vetja! Du bara trycker på knappen där.

Så kom det sig att jag, som aldrig ens hållit i en iPad, begav mig ut för att försöka göra någon sorts film i skarpt läge.

Det första som hände var att jag inte fick igång den lånade paddan. Behövde jag nån sorts lösenord? Paniken steg, men en liten elev löste raskt problemet åt mig. Så hur skulle jag nu göra? Ja, det blev till att improvisera. Och resultatet blev sisådär. Vinkeln på intervjupersonen var förskräcklig, ljuset var bitvis klent och allting andades amatörmässighet. Nåväl. Alla är ju barn i början, och min uppdragsgivare tyckte att det mitt första försök dög. Som han sa: ”Det är roligt med film”. Och det tyckte ju jag också efter att ha försökt lära mig klippa ihop och redigera film i ett för mig okänt datorprogram. Såhär blev det.