Mitt enda solsken finns i appen

Många gånger har jag hört mormödrar och farmödrar vittna om lömska förskolebaciller och hur ruskigt sjuk man kan bli av att vara nära de kära små. Nu kan även jag skriva under på det. De två senaste besöken har gett mig 100 procents utdelning. Nu ligger jag här, inne på min 13:e dag med brutal hosta och dito snor medan febern kommer och går. Hejdå skidåkning. Hejdå födelsedagsfirande med familjen. Genom fönstret flinar vårvintersolen hånfullt. Mitt enda glädjeämne är appen, den som i realtid visar produktionen från mina nya solpaneler. Under 7 dagar i mars har de knaprat ihop till i 342 kWh. Det är mer än jag gör av med på en hel sommarmånad. Det känns bra.

Töväder i februari – så lägligt!

Som vinterfantast och utövande av olika sorters skidåkning vet jag inget rysligare än klimatförändringens prövningar i form av absurda töväder mitt i vintern. Men just den här dagen, när jag skulle göra ett reportage i Östersund, var det mitt i prick. För hur får man intressanta bilder på en nykonstruerad dagvattenanläggning när allt bara är snötäckt och vitt? Som på beställning forsade i dag lortigt smältvatten både längs gatorna och in i anläggningen. Klick!

Nytt intressant jobb för Cirkulation

Dags för reportage i tidningen Cirkulation igen. Med denna tidning kliver jag in i en bransch som jag faktiskt aldrig har skrivit om tidigare. Idag besökte jag Strömsund för att skriva om en ny teknik för läkemedelsrening i avloppsvatten som de är först i världen med att testa i större skala. VA kan vara mycket spännande!  Utomhusfotograferingen i 24 graders kyla var dock inte nådig för händerna. I dem cirkulerar det, som alltid, ytterst sparsamt.

Jag har gjort en jubileumsbok!

”Kan du göra en jubileumsbok? Den ska tryckas till hösten.” Den högst oväntade frågan fick jag av Persson Invest  i mitten av maj när det var fullt upp med annat jobb. Det var hastigt påkommet och knappt om tid med tanke på sommarsemestrar och annat inplanerat jobb.

Kunde jag ens göra en bok? Jo, det kunde jag. Från idé till tryck. Texter, intervjuer och porträttbilder. Allt klart i tid. Med en duktig redigerares hjälp blev det riktigt fint. Tack, Pelle!

Omslagspärmen i utvikt format.

Vindkraftsbygge på nära håll

En ny vindkraftspark byggs i Hocksjön Sollefteå kommun. Jag var där för att göra reportage och för att få en bild på när de hissade upp en 80 meter långa och 24 ton tunga vingen på det första kraftverket. Det var intressant att se bygget på nära håll, men någon fantastisk bild på det gigantiska rotorbladet i luften blev det inte. Vi väntade och väntade men till slut avbröts arbetet på grund av risken för blixtnedslag.  När åskan bara är ett par mil bort kan det vara livsfarligt att hantera metalldelar i höga torn. 

Flyg och fläng men utan vingar

Reportage i Boden och Luleå på samma dag. Nattåg upp, nattåg ner. Lånad bil i Boden. Det funkar bra!

Bodens vackra järnvägsstation.
Luleås södra hamn. Där borta ligger isbrytarna. Och de har sparkstöttingar till låns på isen.

Spännande läsning om Mannes äventyr

Fick uppdraget att korrekturläsa texten som skidentusiasten och äventyraren Manne Stenström skrivit om sin skidfärd från Grövelsjön till Treriksröset. Under förhållanden som var långt ifrån perfekta gjorde han det så kallade Vita Bandet på 21 dagar. Sanslös prestation och mycket intressant läsning! Texten ska i tryckas i någon form framöver.